יצירת קשר
רח' ז'בוטינסקי 33 (מגדלי התאומים בניין 1 קומה 8), רמת-גן 5251107
טלפון: 03-5757699
פקס: 03-5757698
"תאבון הסיכון" הינו ההגדרה בתחום ניהול הסיכונים להעדפתו של גורם ללקיחת סיכון על הרצף כאשר מהעבר האחד "שנאת סיכון" (חוסר רצון לקחת סיכונים באופן קיצוני או מלא) ומהעבר השני "אהבת סיכון" (כאשר במקרה הקיצוני מדובר פעמים רבות בהיעדר שיקול דעת).
לכל אדם ההעדפה האישית שלו לתאבון הסיכון שלו אשר יכולה, וצריכה, להשתנות רק לא מאדם לאדם אלא גם ביחס לכל עסקה או סיטואציה באופן ספציפי ומושכל.
אחד הכשלים המוכרים בתחום ההתמחרות והמכירות הפומביות הינו שצדדים, לרבות מושכלים ומשוכללים, נוטים להיגרר אחר הסיטואציה ולהציע הצעות גבוהות בהרבה מאלו שהיו מציעים אילו היו נשאלים מראש (ופעמים רבות גם בדיעבד) לגבי הערכת המחיר המקסימלי שהיו מוכנים להציע. תופעה זו נובעת מגורמים רבים וביניהם: היגררות אחר הסיטואציה, גורמי השפעה חיצוניים (יזומים ומקריים), התייחסות להצעה הקודמת כסוג של "הצעה שקועה" והשיקול נעשה רק לגבי הפער (הדלתא) שבין המחיר הקודם להצעה החדשה ועוד.
על מנת להימנע ככל הניתן מטעויות בשיקול הדעת צריכה להיעשות הערכת תיאבון הסיכון וקביעת גבולות וזאת בכמה מישורים:
הגדרת תיאבון הסיכון הינה אבן יסוד בכל תוכנית אסטרטגית ועל יסודה נגזרים שיקולים רבים.
רח' ז'בוטינסקי 33 (מגדלי התאומים בניין 1 קומה 8), רמת-גן 5251107
טלפון: 03-5757699
פקס: 03-5757698
הגלישה והשימוש באתר מותנים בתקנון האתר ותנאי שימוש המפורסמים במקום זה. הגלישה והשימוש באתר מהווים הסכמה לתנאים המצוינים שם וכל הזכויות שמורות © All Rights Recive © TM
האתר נבנה ע״י ShimonDesign | עיצוב גרפי ובניית אתרים