כאשר באים להקים חברה או שותפות אחד המסמכים החשובים ביותר הינו הסכם המייסדים.

כמו בתחילתה של כל מערכת היחסים, ומערכת יחסים עסקית הינה מערכת יחסים לכל עניין ודבר שנתונה גם להשפעות הזמן, לחץ, תהפוכות והצלחות בחיי המיזם המשותף, חשוב ביותר לעגן את רצונות הצדדים ומערכת הציפיות ההדדית.

הסכם מייסדים טוב נועד להסדיר את מירב ההיבטים בפעילות המשותפת החל משלבי ההקמה ולמעשה לאורך כל חיי השותפות או החברה – קרי: שנים ארוכות קדימה.

לתוך הסכם המייסדים יש להכניס שיקולים רבים, ברובם עתידיים ובלתי ידועים, שכל מטרתם למנוע פערי ציפיות או סכסוכים מיותרים.

למעשה, אם נערך נכון, הסכם המייסדים משמש כ"ספר ההפעלה" של השותפות בין המייסדים ומטרתו למנוע סכסוכים מיותרים בכלל וכאלו שיכולים לפגוע בפעילות העסקים וברווחיות של הצדדים בפרט.

מתוך הניסיון הרי שהסכמי מייסדים טובים מסייעים רבות בצמצום המחלוקות וגם אם כאלו התעוררו בהגעה לפתרון יעיל והוגן לאור ההסכמות הראשונות של הצדדים.

משכך יש לפנות את הזמן, עם התחלת השותפות, ולעגן את הדברים בהסכם מייסדים מקיף ומלא.

חשוב לשים לב ולזכור כי "עלות" ההגעה להסכמות כאשר עורכים את הסכם המייסדים (הן מבחינת העלות הכספית אבל בעיקר מבחינת משאבי הזמן והאמצעים של הצדדים) הינה שבריר מזו שתידרש היה ויתעורר סכסוך לאורך הדרך.

גם היכולת להגיע להסכמות הינה קלה הרבה יותר לצדדים, והוגנת, מאשר במצב עתידי נתון כאשר לכל צד גם את השיקולים הסובייקטיביים שלו, האינטרסים והעמדות.

צד נוסף, וייתרון, להסכם מייסדים הינו גם כאשר הצדדים לא מצליחים להגיע להסכמות בנושאים אשר עשויים להיות "קו אדום" (deal breaker) ואז עדיף לדעת כבר מההתחלה על הבעיות ואולי אפילו לשקול שלא להקים חברה או שותפות יחדיו מאשר לעשות זאת לאחר מכן בהפסד משמעותי של זמן, מאמץ, משאבים וכסף.

את הסכמי המייסדים אנו עורכים במשרדנו תוך הכוונת הצדדים, לאור הניסיון הרב שצברנו, במתן מענה מראש לאירועים שהתרחשותם מסתברת ואפשרית וקבלת ההחלטות באופן הוגן והדדי ובנקיטת גישה של "מסך הבערות" כך שההסכמות שמושגות בהסכם המייסדים מגלמות את רצון הצדדים באופן האובייקטיבי ביותר (מבלי לדעת מה תהיה פוזיציית הצדדים היה ויתעורר המצב בעתיד).

דילוג לתוכן