הקמה של עסק חדש, או כניסה לעסק חדש, הינה הציפייה לסיכוי, ואולם – עם הסיכוי מגיע הסיכון.

כמו שבכל צעד כלכלי משמעותי קיים גם סיכון משמעותי לאי-הצלחה וכאשר מדובר בהקמת עסק מדובר בסיכון שיכול להתחיל במאות אלפי ש"ח ולהעלות משם.

אחד מכלי ניהול הסיכונים הנכונים לעניין זה, יחד עם קביעת גבולות והגדרת תיאבון הסיכון, הוא לא לשים את כל הביצים בסל אחד – משמע: קביעה מראש של הפרדה רכושית, מקסימלית, על מנת להפריד בין הסיכונים של מקים/ מנהל העסק ובין בן/בת הזוג. הפרדה שכזו יכולה לגדר את הסיכונים של התא המשפחתי ולמנוע קריסה כוללת במצב של אי הצלחה. כמובן שלא מדובר בהסכם למראית עין אלא הפרדה רכושית אמיתית ומלאה שיש לא רק לעגן בהסכם אלא גם בהתנהגות רציפה.

הסכמי ממון זכו לשם רע בתודעה הציבורית ככלי כוחני ואולם מדובר, כאשר עושים בו שימוש מושכל, ככלי מהמדרגה הראשונה לניהול סיכונים.

למרבה הצער מיעוט העצמאים ובעלי החברות דואגים מראש לעיגון הסכם ממון להפרדה רכושית ומשכך במצב של אי-הצלחה מוצאים את התא המשפחתי כולו נפגע עד כדי קריסה כלכלית של ממש וחדלות פירעון.

משרדנו מייעץ, בפן העסקי ובניהול הסיכונים המשפטיים, בהכנה, הפנמה ויישום של הסכמי ממון הגנתיים בשילוב עם אנשי מקצוע נדרשים להשגת התוצאה הנכונה והנדרשת.

דילוג לתוכן